Toneelkring Moerkerke

   

 

 

2020 - Martha & Mathilda

Auteur: Pol ANRYS

Regisseur: Dirk VAN DEN BROECK

Genre: Komedie

Korte inhoud:

Martha en Mathilda zijn twee zussen op leeftijd die samen een oubollig hotelletje runnen, dat deel uitmaakt van een grote oude boerderij. Omdat ze diep in de schulden zaten verkochten ze die boerderij echter 20 jaar geleden aan een notaris op lijfrente, onder de voorwaarde daar te mogen blijven zolang ze leven. Wat niemand echter weet is dat beide kranige zussen op de grote zolder een cannabisplantage uitbaten met de bedoeling op korte tijd een kapitaal te verdienen waarmee ze een rustige oude dag kunnen slijten op een zonnige bestemming.
De "grote" dag waarop de oogst wordt opgehaald door een dealer en waarop ze zullen worden uitbetaald is nabij … Maar net die week logeert in het hotelletje een groepje wielertoeristen aan de vooravond van de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen, komt de deadline voor de cannabisoogst door technische problemen in het gedrang en komt de notaris, het lange wachten beu, de boerderij opeisen ...
Wetende dat de zussen met hun "wiet" experimenteren in de keuken van het hotel, dat de kibbelende wielertoeristen op "alle" manieren elkaar de loef proberen af te steken, de dealer niet zo zuiver op de graat is en de notaris niet uit het hotel is weg te slaan zolang hij/zij zijn/haar zin niet krijgt mag je je met Martha en Mathilda verwachten aan een sprankelende cocktail van komische, soms spannende, vaak hilarische situaties!

Rolverdeling:

Martha Diane Lierman
Mathilde Annemie Boterberg
Victor (privé-detective) Patrick Bostoen
Rocco Philippe Vanhoutte
Marina Marleen Mstdagh
Notaris Annie Couwijzer
Edwina Carmen Vanderbeke
Ellen Roos Coppens
Margot Nancy Sneppe
Marco Cyriel Vyvey
Commisaris Bartel Jaspaert

 

Medewerkers:

Productieleiding
Geheugensteun
Licht en geluid
Decor- en podiumbouw
Kaartenverkoop
Onthaal en bar
Grime
Toneelmeester
Het bestuur

Paul Watelle, Jonas Watelle
Yvan Timmerman en medewerkers
Birger De Bree
Medewerkers TKM
Veronique De Decker, Fabienne Van Dousselaere

Fotomateriaal: