Toneelkring Moerkerke

   

 

 

2012 - De Drielingbroers

Auteur: Antoine Collalto

Regisseur: Dirk VAN DEN BROECK

Genre: Blijspel

Korte inhoud:

Na een eerste lezing lijkt enige verwarring onvermijdelijk…
Zanetto van Venetië gaat op reis. Naar Parijs. Tot zover wat rijmt… Hij zal er zijn toekomstige vrouw ontmoeten: de dochter van Gerontes, die de zwager is van de commissaris, die de oom is van Zanetto van Bergamo, die net gevlucht is uit de plaatselijke krankzinnigeninrichting met de dochter van de hoofdverpleegster, die als bijberoep het hotel uitbaat waar Zanetto de Zeeman zijn walvriendin , die toevallig de dochter is van de dienstmeid van de ex-vrouw van Zanetto van Bergamo - de ex-schoonzuster van Zanetto van Venetië en van Zanetto van Bergamo dus - zal ontmoeten in 't geniep, ware het niet dat de Bordeaux-kelner de man is van de dienstmeid, zijn ex-schoonvader dus, toevallig undercover-agent en verre neef van de zuster van de moeder van de dienstmeid, waardoor hij verplicht wordt - zijn slippertje mag niet uitlekken - een duurzame relatie aan te gaan met de toekomstige vrouw van Zanetto van Venetië, één van zijn drielingbroers - makkelijk karweitje dus – ware het niet dat de derde hond vlucht met het been : Zanetto van Bergamo is al onmetelijk verliefd geworden op de betreffende toekomstige van Zanetto van Venetië : vroegere prinses van het Engelse koningshuis en daardoor erg in trek bij de roddelpers, waardoor overbeschermd door haar vader, die zich toevallig kandidaat gesteld heeft voor de Franse presidentsverkiezingen en zodoende alle negatieve publiciteit als de pest kan missen. Enfin… hoe dit alles afloopt… Ik zou het stuk nog eens moeten lezen… Oh ja! Vermeld ik nog dat de schrijver de echte oudere broer is van de Zanetto-drieling en dat hij Siciliaanse connecties heeft… nee dit wordt al te ingewikkeld…
Misschien toch interessant om te vermelden dat de Zanetto's vertolkt worden door een heuse Moerkerkse drieling die nog nooit toneel gespeeld heeft, dit om de natuurlijkheid van de verwarring in het spel een handje toe te steken.
Zo uit de toneeltekst geplukt; recht uit het hart van Zanetto van Venetië:
"is de maat nu eindelijk vol ? Alles loopt me tegen en niemand wil naar mij luisteren ! Erger kan het niet meer ! En wat moet of kan ik doen?"

Spelers:

Zanetto van Venetië
Zanetto de zeeman
Zanetto van Bergamo
Pedrolino
Brighella
Angelica
Gerontes
Eleonora
Argentina
Kelner 1
Kelner 2
Korporaal
Commissaris
GardesDe regisseur

Frank Debbaut
Frank Debbaut
Frank Debbaut
Patrick Bostoen
Sarafina Geleleens
Nancy Sneppe
Yvan Timmerman
Carmen Vanderbeke
Marleen Mestdagh
Diane Lierman
Roos Coppens
Johan Six
Boudewijn Van Vlaenderen
Nicolay Boerjan
Dirk Verstraete
Roos Coppens
Diane Lierman
Claudine Meulemeester

Medewerkers:

Productieleiding
Geheugensteun
Licht en geluid
Decor- en podiumbouw
Kaartenverkoop
Onthaal en bar
Grime
Toneelmeesteres
Grafische vormgeving
Diane Lierman
Claudine Meulemeester, Bernadette Debbaut
Marcel Van Acker, Paul Watelle
Yvan Timmerman, en medewerkers
Georgette Welvaert
Dany Meerschaert, Marc Tamsin en medewerkers TKM
Veronique De Decker, Fabienne Van Dousselaere
Claudine Meulemeester
Johan Six

Fotomateriaal: