Er was eens ...

Eind 1982…
"Wie wil toneelspelen? Wie wil helpen aan de productie? Wie wil souffleren? Wie wil een handje helpen achter de coulissen?" zijn de exacte woorden die op de strooibriefjes geschreven stonden die verdeeld werden in de gemeente Moerkerke.
Enkele enthousiastelingen hadden grootse plannen om een toneelkring op te richten. Toneelkring Moerkerke zag het levenslicht !
1983, de eerste productie - Klucht van de brave moordenaar - in de voormalige zaal "Carina" te Moerkerke, was zo een daverend succes dat de geplande voorstellingen moesten opgedreven worden naar 2 per dag.  Het publiek gaf een duidelijk signaal … dit smaakt naar meer !
En wat het publiek wil, zal het krijgen. Door de jaren heen bloeide TKM verder open, met opvoeringen in diverse genres en zalen (waaronder de Brugse Stadsschouwburg), en dankzij het aantrekken van diverse regisseurs en nieuw (toneel)bloed.

Nu, 40 jaar later, is TKM een begrip geworden dat staat voor kwaliteitsvol (amateur)toneel, plezier … en een heus volksvertier !
Een gedetailleerde beschrijving van alle opgevoerde toneelstukken kunt u terug vinden in het "œuvre" op deze site.

We zijn dan ook oprecht trots op de waarden die binnen onze vereniging leven:
- Duurzame VRIENDSCHAP, vreugde & samenzijn
- PASSIE voor theater, (podium)plezier & applaus
- RESPECT, vertrouwen en bescheidenheid
- ENGAGEMENT & betrokkenheid

Het spreekt voor zich dat achter deze toneelfamilie een ganse ploeg actief is en dat elke schakel zijn plaats en waarde heeft binnen de groep. Bij deze, een woordje van dank aan alle (familie)leden van het heden, maar eveneens van het verleden. Zonder ieders hulp was TKM een groot vraagteken in het geheugen van vele toneelliefhebbers.

#TezamenKanMeer